آخرین بروز رسانی: 25ام دی, 1402

نخستین نشست شورای سیاستگذاری شعر و ادبیات رضوی برگزار شد

تهران - دبیر دفتر تخصصی شعر و ادب رضوی گفت: عمده کار در دفتر شعر و ادبیات برگزاری جشنواره های شعر فارسی، شعر ترکی و شعر عربی است و امسال شعر کودک و نوجوان نیز به جشنواره رضوی اضافه می‌شود.

به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی امام رضا (علیه السلام) ، نخستین نشست شورای سیاستگذاری دفتر تخصصی شعر و ادبیات رضوی در سالن جلسات دفتر بنیاد بین‌المللی فرهنگی هنری امام رضا(ع) در تهران برگزار شد .

در ابتدای این نشست، حجت الاسلام سید حسین سیدی، دبیر دفتر تخصصی شعر و ادب رضوی به ایراد سخن پرداخت و اظهار داشت: عمده کار در دفتر شعر و ادبیات برگزاری جشنواره های شعر فارسی، شعر ترکی و شعر عربی است و امسال شعر کودک و نوجوان نیز به جشنواره رضوی اضافه می‌شود.

وی افزود: جشنواره شعر امسال از نظر کیفی و کمی ارتقاء داشته و قریب به هزار اثر به دبیرخانه رسیده است. الحمدالله امسال در حوزه شعر شاهد هدفمندتر و با کیفیت‌تر شدن اشعار هستیم به گونه ای که می‌توان از آنها بهره برداری بیشتری کرد.
سیدی به برگزاری کارگاه های متعدد در حوزه شعر و ادب اشاره کرد و بیان داشت: برگزاری کارگاه‌هایی به منظور آسیب‌شناسی اشعار یکی از اقداماتی بود که صورت گرفت به گونه‌ای که تأثیر این کارگاه‌ها در اشعار شاعران حاضر در کارگاه‌ها کاملا مشهود است.

وی افزود: نام یکی‌ از کارگاه‌ها «پس از شاعری» بود که تجربه موفقی به شمار می‌رود. همچنین دو کارگاه یک روزه با حضور «حسین زحمتکش» و «حامد عسگری» برگزار شد.

سیدی به کتابهای در دست چاپ اشاره و بیان داشت: دفتر شعر و ادبیات بنیاد امام رضا(ع)، کتاب‌هایی در دست چاپ دارد.  همچنین از دیگر اقدامات دفتر شعر بنیاد، برگزاری بیش از سیصد جلسه محفل شعر ارادت است که به صورت هفتگی برگزار می‌شود.

در ادامه سید محمد جواد شرافت دبیر جشنواره بین المللی شعر رضوی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: فعالیت‌هایی که تا کنون صورت گرفته  بسیار خوب بوده اما بیشتر برای مشهد محسوب می‌شود در حالی که نام جشنواره بین المللی است و باید در گستره بین المللی انجام شود.

وی افزود: اگر قرار است ما مرجع باشیم باید جشنواره هایی که به نام رضوی در اقصی نقاط کشور برگزار می‌شود را بتوانیم تایید و یا رد کنیم این امر با اعتباری  که میتوان به دبیرخانه بدهیم محقق شود که متاسفانه این اعتبار لحاظ نشده است.

در ادامه مرتضی حیدری آل کثیر، عضو شورای سیاست گذاری دفتر شعر و ادب رضوی به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: شعر رضوی سرشار از عنصر عاطفه است و ریشه عاطفه، صداقت است از این رو شرکت در جشنواره شعر رضوی یکی‌ از مهمترین فرصت‌ها برای قرار گرفتن در معرض نور امام رضا(ع) است بنابراین ما باید بتوانیم جذب داشته باشیم و یکی از ساده ترین اتفاقات در این راستا برگزاری شب شعر است.

وی به ضرورت بررسی ادبیات عرب تأکید کرد و اظهار داشت: با این اقدام شاعر می‌تواند سوژه های خودش را پیدا کند و پرورش دهد از این رو برگزاری کارگاه‌های تخصصی در این زمینه ضرورت دارد. همچنین ایجاد پیوست رسانه‌ای برای جشنواره شعر امام رضا(ع) باید صورت بگیرد از این رو داشتن صفحه در شبکه‌های اجتماعی و فضای مجازی ضروری است.

در ادامه سعید سلیمان پور دبیر جشنواره بین المللی شعر ترکی آذری رضوی اظهار داشت: در راستای تقویت شعر رضوی ما نیز کارگاه‌های تخصصی با عنوان «ارادت» را برگزار می‌کنیم.
وی افزود: برخی از جشنواره‌ها می‌توانند تکیه‌گاه یکدیگر باشند تا با این کار ضعف شعرها رفع شود بنابراین انجمن های شعر می توانند تکیه گاه خوبی برای شعر فارسی، ترکی و عربی باشند.

در ادامه سیدجواد رفائی مشاور راهبری دفاتر تخصصی بنیاد بین‌المللی امام رضا(ع) در این زمینه بیان داشت: مرجعیت بنیاد امام رضا(ع) بسیار مهم است و اینکه ما باید چه کنیم که اشعار رضوی مرجعیت و الهام بخشی پیدا کند مسأله مهمی به شمار می‌رود.

وی افزود: از این رو می‌طلبد گزارش جامعی از دوره‌هایی که برگزار شده تهیه و نقاط قوت و ضعف تبیین شود تا با این اقدام برای سال آینده یک چشم انداز مناسبی تعریف شود.

رفائی کمیت و کیفیت اشعار را بسیار مهم بیان کرد و گفت: همچنین  بدانیم چگونه میتوانیم بعد از جشنواره  استعدادهای بالقوه را به بالفعل تبدیل کنیم از امور مهم به شمار می‌رود از این رو علاوه بر کارگاه‌های تخصصی، برگزاری نشست‌های عاطفی و معنوی نیز  برای شاعران برگزار ضرورت دارد.

مشاور راهبری دفاتر تخصصی بنیاد بین المللی امام رضا(ع) عنوان کرد: توجه به فعالیت‌هایی که همزمان با جشنواره شعر رضوی انجام می شود لازم است و اقداماتی که در جشنواره انجام می‌شود باید به گونه‌ای باشد که مرجعیت بیافریند.

در ادامه سید احمد میرزاده دبیر شعر کودک و نوجوان جشنواره بین المللی امام رضا(ع) در بیان دیدگاه خود گفت: شعر کودک در حال حاضر یک فضای متفاوتی با شعر بزرگسال دارد. امروز با محدودیت شاعران کودک مواجه هستیم با توجه به تعداد اندک این شاعران نباید نگاه کشوری به این حوزه و یا انتظار برآورده شدن اهداف بلندی را داشته باشیم.

میرزاده اضافه کرد: شعر کودک به دلیل تخیل و نزدیک شدن به کودک بسیار پیشرف کرده اما از نظر زبان در حال ضعیف تر شدن است و یک شلختگی در زبان شعر کودک را شاهد هستیم و کسی نیست به این مهم توجه کند؛ حتی بعضی باندبازی‌های شناخته شده در ادبیات شعر کودک وجود دارد.
دبیر شعر کودک و نوجوان جشنواره بین المللی امام رضا(ع) بیان داشت: یکی از مسایل که در حوزه شعر کودک وجود دارد این است که در عرصه شعر بزرگسال، افرادی مشغول فعالیت هستند که در میانشان شعر دینی دارای حرمت است اما اگر کسی بیاید شعر کودک مذهبی بگوید عموما تصور میشود که این یک شعر سفارشی است از این رو آن اثر از همان اول کنار گذاشته می‌شود و اگر هم تولید شود به سختی منتشر می‌شود.

وی افزود: آشنا نبودن شاعران شعر کودک با اماکن مقدس نیز یکی دیگر از چالش ها است از این رو اشعار از نظر کیفی با دنیای واقعی اماکن مقدس از جمله زیارت بسیار فاصله داشته و متفاوت است. همچنین محدودیت چهره ها از دیگر آسیب های شعر رضوی کودک است و نیاز دارد فکری در زمینه آموزش و … صورت بگیرد.

در ادامه علی محمد مؤدب به ایراد سخنرانی پرداخت و گفت: شعر مهمترین هنر و هویت ایرانیان به شمار می‌رود این در حالی است که براساس سیاست گذاری های غلط امروزه هیچ کودکی آرزوی حافظ و فردوسی شدن را ندارد.

وی افزود: بنابراین باید به یک تقسیم بندی منطقی و عقلانی رسید تا نسبت بنیاد با میراث شعر رضوی مشخص شود. از این رو ضرورت دارد در حوزه کتاب و ترویج تلاشی مضاعف صورت بپذیرد.
مؤدب بیان کرد: پیشنهاد بنده به خودم و شما این است که جوری برنامه ریزی کنید که در این حوزه به گونه ای  ایده پردازی کنید  که گویی حاکم کل جهان هستید و در حوزه اجرا نیز براساس بودجه برترین ایده را پیاده سازی کنید.

وی ادامه داد: در این طراحی باید نسبت خودتان را با مسایل روز تطبیق دهید چرا نباید ادبیات بن بست های روز را حل کند؟ در حالی که شعر می‌تواند با ساده ترین فرم ها تلاش کند و بسیاری از بحران ها را حل کند.
مودب در پایان گفت: ظرفیت های شبکه های اجتماعی رضوی کجای کار است؟ یا چرا شعرخوانی هفتگی در قسمتی از حرم رضوی برگزار نمی‌شود در حالی که شکل گیری این ساختار ضرورت دارد.

دسته‌بندی: اخبار بنیاد

اخبار مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه

1 دیدگاه

  1. مرتضی ملک محمودی 1402-10-07 در 2:48 ق.ظ - پاسخ

    با سلام و عرض ادب و ارادت
    مرتضی ملک محمودی هستم فارغ التحصیل موسیقی هنرمند و دانشجوی مقطع دکتری ادبیات غنائی دانشگاه آزاد اسلامی گرگان
    بگذارید ابتدا خسته نباشید بگم و سپس گله کنم از روند شما در جشنواره سرود رضوی استان گلستان
    از سال 1360 سرود و موسیقی را در سن 10 سالگی شروع کردم و سالهای سال سرود ساختم برای ائمه و اطهار و آثار مذهبی در سال 1402 در استان گلستان جشنواره شروع شدو با توجه به اینکه 25 سال داور جشنواره های استانی و برون استانی و ملی بوده ام متاسفانه حتی برای اینکه به سالن تماشای اثار هم دوستان شما به خودشان زحمت ندادند دعوت نامه ای هم بفرستند من در گلستان و تهران برای تربیت مربیان ورک شاپ ای تخصصی سرود خوانی صحیح گذاشتم و حتی کتاب کار سرود تالیف کردم با عنوان (( چگونه سرود بسازیم )) اما هیچ توجهی به ما نشد و واقعا جای تاسف دارد که 52 سال از خدا عمر گرفتم اما در جشنواره ای که عاشق امام رضا بودم و هستم انتظار داشتم در گوشه ای از فرایند فعالیت های من و موسسه ای که مدیر عاملش هستم بهره ببرند که این اتفاق نیافتاد ….