آخرین بروز رسانی: 25ام دی, 1402

بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام نماینده ترویج فرهنگ رضوی در کشور است

همایش علمی نقش مادران و همسران اهل بیت(ع) در تمدن اسلامی در شهر قم با حضور مدیر عامل بنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام برگزار شد

به گزارش روابط عمومی بنیاد بین المللی امام رضا (علیه السلام) ، جناب مهندس سعیدی زاده در  دومین نشست تخصصی منزلت و نقش مادران اهل بیت و امامان شیعه علیهم‌السلام در تمدن اسلامی که با همکاری حوزه دستیار رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی و پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی برگزار گردید گفت: بنیاد ملی فرهنگی هنری امام رضا ع در زیر مجموعه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شکل گرفته  و از سال 1391 برگزاری جشنواره های متعدد منجر به شکل گیری این بنیاد شده است.
وی افزود: این بنیاد متکفل فرهنگبنیاد بین المللی امام رضا علیه السلام نماینده ترویج فرهنگ رضوی در کشور است رضوی در سطح ملی و بین المللی است و به عنوان تنها نماینده رسمی کشور در حوزه فرهنگ رضوی مشغول است و امیدواریم در عرصه احیای امر اهل بیت ع جزء کسانی باشیم که فرمودند: « رحم الله من احی امرنا» بتوانیم ما نیز تاثیرگزار باشیم و خدمتی در این عرصه داشته باشیم.
سعیدی زاده افزود: در سطح بین المللی نزدیک به 40 عنوان همایش  در سطح علمی پژوهشی برگزار شده و امسال نیز 5 عنوان را فعال کردیم و ششمین عنوان را نیز در صدد هستیم که اضافه کنیم. 4 عنوان علمی پژوهشی تا کنون مصوب شده است که عبارتند از؛
1. حکمرانی اسلامی مبتنی بر معارف رضوی که در استان ایلام به اختتامیه آن رسیدیم و تمام شد.
2. همایش علمی پژوهشی اخلاق و سبک زندگی رضوی که در استان مرکزی اختتامیه آن تمام شد.
3. همایش علمی پژوهشی سیمای امام رضا در زبان و ادبیات فارسی با محوریت کودک و نوجوان که در استان کرمانشاه به اختتامیه آن رسیدیم.
4. همایش علمی پژوهشی گفت و گو و مناظرات رضوی که فردا در اردبیل برگزار می شود.
وی ادامه داد: مجموعا 250 مقاله علمی پژوهشی دبیرخانه دریافت نموده است و امسال توانستیم مجوز ISC رو دریافت کنیم و اعتبار بخشی علمی پژوهشی به مقالات رو داشته باشیم. همایشی که امسال دارد شکل می گیرد همایش علمی پژوهشی نقش مادران و زنان منسوب به امام شیعه است. دومین نشست را امروز در خدمت دوستان هستیم. نشست اول در دانشگاه الزهرا از نظرات اساتید بهرمند شدیم و امروز دومین نشست بود و امیدواریم این نشست ها تا برگزاری خود همایش که ایام ولادت حضرت زهرا س در سال آینده است، ادامه دار باشد.
وی گفت:سلسله نشست هایی در مشهد و اصفهان و تهران و قم و مراکز علمی پژوهشی داریم تا بتوانیم جریان علمی را درحوزه اندیشمندان شکل بدهیم و هم در آمدی بر بحث های نظری در فضای علمی داشته باشیم، دبیری این همایش  با استاد منتظر المهدی است تا به کمک مجموعه های الزهرا و پژوهشگاه دفتر تبلیغات و سایر مراکز به سر منزل مقصود برسیم.
دکتر سعید زاده افزود: در این سلسله نشست ها در خصوص نقش مادران و همسران ائمه یک رویکرد تاریخی داریم که در زمان خودش ابعاد سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و هنری را واکاوی و تحلیل کنیم. رویکرد دیگر تمدنی و در زمانی است که باید پیگیری کنیم.  که در زمان ما چه بهره برداری می توانیم بکنیم از تراثی که در اختیار شیعه قرار گرفته است. ما در بنیاد رویکرد دوم را مد نظر گرفتیم که جامع رویکرد اول نیز هست. در رویکرد در زمانی و تمدنی باید رویکرد تاریخی و گذشته را نیز باید تحلیل کنیم لذا تقاضامندم از اساتید و مجموعه های مشارکت کننده این است که بتوانیم رویکرد دوم را نیز مد نظر قرار بدهیم. تا ببینیم این گزارش ها چه تاثیری در گذشته داشته و چه تاثیری در جامعه کنونی دارد و برای نهادینه کردن آن چه باید کرد؟
مدیر عامل بنیاد به بیان فرمایشی از مقام معظم رهبری اشاره نمود و گفت: حضرت آقا در دیدار هایی که در سال 91 یا 92 داشتند در موضوع زن و خانواده به سه دلیل فرمودند باید به موضوع زن بپردازیم:
دلیل اول به این جهت است که زن محور اصلی در کانون خانواده و جامعه سازی است و باید از این جهت مورد لحاظ باشد.
دلیل دوم: زن بسیج کننده و تهییج کننده درانقلاب قبل ما و انقلاب ما بوده است و تاثیر گزار بوده است.
دلیل سوم: زن در غرب به عنوان عنصر مقابل ما قرار گرفته است و تمدن غرب به وسیله زن دارد  با تمدن اسلامی مقابله می کند. از این دریچه ما این رویکرد تمدنی به زن را داریم و با این نگاه به دنبال جریان سازی تمدنی هستیم و باید در میراث خود بازنگری جدی شود. ما با این رویکرد ان شاء الله در سال آینده همایش علمی پژوهشی نقش زنان را برگزار خواهیم نمود و حدود ده محور را مدنظر گرفته ایم و در سایت شمس طوس که سایت این همایش و بنیاد است این فراخوان بارگزاری شده است و با برگزاری نشست ها خدمت دوستان هستیم و هیئت علمی اندیشه ورز و شورای پژوهش ان شاء الله به همت استاد منتظر القائم شکل می گیرد تا جریان علمی شکل بگیرد و برای این همایش نیز مجوز ISC گرفته شود.

اخبار مرتبط رو حتما ببینید

نظر شما برای ما با ارزشه

0 دیدگاه